Inge De Clerck is gepokt en gemazeld in marketing en communicatie. Sinds 2009 werkt ze als zelfstandig communicatie adviseur, eerst in samenwerking met een gerenommeerd adviesbureau in duurzaamheid (BECO), sinds eind 2010 solo. Daarvoor had ze haar eigen communicatiebureau dat diensten aanbood op het vlak van strategie, PR, DM, events, (cultuur)sponsoring en corporate identity. Samen met haar team bediende Inge er klanten als Alma, Artillium, Axa-Art, CA, BASE, Excelsia, HISK, Ford Motor Company, Life Plan, Microsoft, MUHKA, Océ, Toerisme Vlaanderen, VCK, Vlabbraccent (Provincie Vlaams-Brabant), VOKA Halle-Vilvoorde, Wizards of the Coast/Hasbro, Vitallo ....

Voor ze haar eigen bureau oprichtte, werkte Inge als Public Relations & Communication Manager Benelux voor de LCI Technology Group, een Nederlandse technologieholding. 

Inge begon haar loopbaan in de culturele sector. Zo was ze geruime tijd werkzaam als bedrijfsadviseur bij de Stichting voor Kunstpromotie in Brussel, waar ze ook instond voor de organisatie van seminaries en congressen, marketing, projectcoördinatie en communicatie.

Als lid van verschillende verenigingen is Inge zelf steeds erg actief geweest in de bedrijfs-, marketing- en communicatiewereld. Ze is co-voorzitter en lid van de stuurgroep van Artemis Antwerpen, Flanders DC Fellow (sinds 2009) en Lid van Stichting Marketing (sinds 1998). Van 2000 tot 2005 was Inge gastdocent aan het Vlekho in Brussel. In 2005 werd ze genomineerd voor de Womed Award, de prijs voor de meest  verdienstelijke vrouwelijke ondernemer/zelfstandige.

Sinds mei 2011 is Inge ook kandidaat voor KMO-adviesraad (een project van Unizo, meer info op www.kmoadviesraad.be), meter van het Plato groeitraject in Mechelen (initiatief van VOKA) en sinds 2012 is Inge ook erkend als adviseur in het kader van de KMO Portefeuille.

Na haar artistieke en economische studies behaalde behaalde Inge een Master in Marketing & Communicatie aan het VLEHKO. Ze doorliep ook  het KMO Challenge-programma aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

In oktober werd Inge Associate Sustainability Assurance Practitioner (ASAP) na het succesvol behalen van het certificaat voor de Corporate Responsibility  training georganiseerd door Two Tomorrows / Accountability. Deze opleiding omvat de basis in CSR, een luik Stakeholder Engagement (AA1000SES) en een luik Sustainability Reporting (AA1000AS).

In 2011 begeleidde Inge de Haven van Antwerpen met de ontwikkeling, het concept en de communicatie van hun eerste duurzaamheidsverslag. Het unieke aan dit verslag was dat het voor de eerste maal een verslag is van een gemeenschap en volgens de GRI richtlijnen. PwC zorgde voor de externe audit en Commotie stond in voor de realisatie van de site en andere communicatie uitingen. Op 5 december 2012 mocht dit verslag de prijs van 'Beste Duurzaamheidsverslag' ontvangen.

Begin 2012 initieerde Inge de organisatie van het eerste seminarie rond Duurzame Communicatie, dat voor de eerste keer plaats had op 27 september 2012 in Antwerpen/Berchem en een samenwerking is met Commotie. Een sfeerbeeld van de eerste dag kan u bekijken op de site, evenals interviews met Jason Perks, John Grant en Nic Balthazar. De tweede editie van het seminarie gaat door op 10 oktober 2013.
Voor dit project staat Inge in voor de conceptontwikkeling, communicatiestrategie en algemene organisatie, inhoudelijke uitwerking, aantrekken van sprekers, partners en sponsors en persrelaties. De media pikte dit verhaal goed op, wat een van de doelstellingen was van het project, nl de aandacht voor duurzame communicatie en green marketing te verhogen. De artikels die verschenen in De Standaard, De Tijd, Trends of Argus over de eerste editie kan je bekijken via nieuws.

Inge spreekt ook regelmatig op verschillende fora over communicatie en duurzaamheid. Zo presenteerde ze op het MVO Forum van FOD Werk en Sociale Economie in Leuven op 17 december 2012 het verhaal van 'Duurzaam Communiceren, Communiceren over Duurzaamheid', zat ze in een paneldebat met Jef Colruyt op de PLATO-Vlaanderen Happening rond het thema “Duurzaam Ondernemen en was ze te gast bij verschillende Plato groepen als spreekster over MVO. Meer info hierover vind u op de nieuwspagina van deze site.

 

 

 

 

 

View Inge De Clerck's profile on LinkedIn